Μαρινάδα με κόκκινο κρασί για το κρέας της Τσικνοπέμτης
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 01/16/2024 - 17:23
Για να δώσετε μία διαφορετική γεύση στα κρέατα χρειάζεται μία καλή αρωματική μαρινάδα.
Συστατικά:
1 μπουκάλι αρωματικό κόκκινο κρασί
1 ποτήρι κονιάκ
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 καρότο σε ροδέλες
μπόλικοι κόκκοι μαύρο και πράσινο πιπέρι
1 κ.κ. καυτερό τσίλι
Οδηγίες:
Σε ένα βαθύ μπολ ή πυρέξ αδειάστε το κρασί και βάλτε όλα τα υλικά της μαρινάδας μέσα.
Tοποθετήστε το κρέας με όλα τα υλικά γιά 4-24 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένα με μία μεμβράνη.
Βγάλτε το κρέας από την μαρινάδα και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα τουλάχιστον.
Ψήστε σε καλά λαδομένη σχάρα.
H μαρινάδα μπορεί να συμπυκνωθεί και να γίνει σάλτσα ή να χρησιμοποιηθεί ως υγρό μαγειρέματος.
Kαλό είναι να τσιγαρίσετε το κρέας πριν το μαγειρέψετε.
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: