BACK

Μύδια με σαφράν

Μια διαφορετική συνταγή για τις μέρες της νηστείας -και όχι μόνο. Τα μύδια αρωματισμένα όχι μόνο με το κρασί και κρεμμυδάκι αλλά και με τον κρόκο Κοζάνης που δίνει το δικό του άγγιγμα στο πιάτο σας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (6 votes)

Συστατικά:

800 γρ. μύδια
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
πιπέρι
1 πρέζα σαφράν
2 κ.γλ. μαϊντανό

Οδηγίες:

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε προσεκτικά τα μύδια.

1.Σε μια μεταλλική κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά τα μύδια, μαζί με το λευκό κρασί, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και δύο πρέζες τριμμένο πιπέρι.

2. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να μειωθεί ο όγκος της στο 1/5 και προσθέτουμε μια πρέζα σαφράν.

3. Στραγγίζουμε τα μύδια και φιλτράρουμε το ζωμό. 

4. Προσθέτουμε την κρέμα με το σαφράν.

Σερβίρουμε  αμέσως, γαρνίροντας με τα φυλλαράκια του μαϊντανού.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: