BACK

Γλυκό από ξερά σύκα και Vinsanto Σαντορίνης

Τώρα που βρήκα αυτά τα υπέροχα αποξηραμένα σύκα, από την Καλαμάτα έχω σκοπό να κάνω το πιο εύκολο επιδόρπιο .
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα στιγμιαίο γλυκό-μαρμελάδα με την υπέροχη αίσθηση του Vinsanto.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.8 (8 votes)

Συστατικά:

 

2 κιλά  αποξηραμένα σύκα Καλαμάτας ή Κύμης
750 gr ζάχαρη
​300 ml Vinsanto
450 ml νερό
1 ξύλο κανέλα

Οδηγίες:

 

Κόψτε τα σύκα σε μικρά κομμάτια ( 4 - 6 κομμάτια το καθένα)

 


Σε μία βαθιά κατσαρόλα προσθέστε το νερό την κανέλα και την ζάχαρη.
Όταν το σιρόπι αρχίζει να βράζει, ξεπλύνετε τα σύκα με κρύο νερό και αμέσως προσθέστε τα στην κατσαρόλα.
Χαμηλώστε την φωτιά προσθέστε το Visanto και μαγειρέψτε τα σύκα, ανακατεύοντας συνεχώς  χρησιμοποιώντας ξύλινο κουτάλι.

 


Όταν όλο το νερό εξατμιστεί, κατεβάστε από την φωτιά και αφού κρυώσουν λίγο τα μεταφέρετε σε ένα πλαστικό δοχείο (δεν είμαι σίγουρος γιατί πλαστικό, αλλά η θεία μου  χρησιμοποιεί πάντα πλαστικό για αυτό το επιδόρπιο.
Θα μπορούσε να είναι επειδή είναι πιο εύκολο να τα βγάλετε έξω από αυτό.
Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση σε μπισκότα, τάρτες ή ακριβώς έτσι όπως είναι.