BACK

Μαρμελάδα αχλάδι με τζίντζερ

Γευστική και πικάντικη η μαρμελάδα με τα αχλάδια θα σας ενθουσιάσει και θα δώσει σπιρτάδα στο πρωινό σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.2 (6 votes)

Συστατικά:

3 κιλά αχλάδια κρυστάλλια
1 1/2 κιλό ζάχαρη
χυμό ενός λεμονιού
2 φλιτζάνια νερό
Μία μικρή ρίζα τζίντζερ περίπου 5-6 εκατοστά

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα αχλάδια κρατάμε τα φλούδια και τα κουκούτσια και ψιλοκόβουμε την σάρκα σε μικρά κομματάκια.
Το τελικό καθαρό αχλάδι θα πρέπει να είναι τώρα περίπου δυόμιση κιλά.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε μέσα τα καθαρισμένα αχλάδια για να μη μαυρίσουν.
Σε ένα τρίφτη τρίβουμε μέσα στην κατσαρόλα και το τζίντζερ μαζί με τους χυμούς του.
Σε ένα μικρό τουλπάνι βάζουμε μέσα όλα τα φλούδια και τα κουκούτσια το δένουμε και το βάζουμε και αυτό στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη.
Βράζουμε για δέκα λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο γι 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, ανακατεύοντας  συχνά για να μη μας κολλήσει.
Βγάζουμε το τουλπάνι με τα κουκούτσια και γεμίζουμε τα έτοιμα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με την ζεστή μαρμελάδα.
Τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

 

Πως αποστειρώνουμε τα βάζα


Τα συντηρούμε στο ψυγείο μας για τουλάχιστον έξη μήνες εφ' όσον έχει γίνει σωστά η αποστείρωση και το σφράγισμα.