Σαλάτα με κατσίκι και ασιατική σάλτσα
Μία σαλάτα πολύ ιδιαίτερη που θα κάνει όλους να σας ρωτάνε την συνταγή! Γίνεται με το υπόλοιπο κατσίκι που έμεινε αφαγωτο.
Συστατικά:
3 κουτ. σούπας ασιατική σάλτσα ψάρι (fish sauce)
1/4 φλιτζ. ηλιέλαιο
2 κουτ. σούπας σκούρο σουσαμόλαδο (ασιατικό)
1 μικρή φρέσκια καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
6 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
2-3 φλιτζ. ψαχνό κατσίκι ψητό, κομμένο σε λουρίδες
φύλλα από ένα μεγάλο μαρούλι, πλυμένα και στραγγισμένα
1 φλιτζ. φύλλα δυόσμο, κόλιανδρο και βασιλικό, ανάμεικτα
1 φλιτζ. φύλλα ρόκα χοντροκομμένα
Οδηγίες:
Σε γαβάθα, ανακατέψτε το λεμόνι, τη fish sauce, το ηλιέλαιο, το σουσαμόλαδο, την πιπεριά, το σκόρδο, και 3 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι.Βάλτε το κρέας σε ρηχό δοχείο και περιχύστε
το με 6 κουτ. σούπας από τη σάλτσα.Ανακατέψτε και αφήστε το να μαριναριστεί 1-2 ώρες.Προθερμάνετε το γκρίλ στο μέτριο και ψήστε το κρέας 5-10' γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να τσιτσιρίζει.Βγάλτε από
το φούρνο,σκεπάστε με διπλό αλουμινόχαρτο και αφήστε το.
Στο μεταξύ, κόψτε τα φύλλα μαρούλι σε μέτριες λουρίδες.Σε μεγάλη γαβάθα ανακατώστε με τα αρωματικά και τη ρόκα, περιχύστε με 3 κουτ. σούπας από τη σάλτσα.Ανακατέψτε καλά και, αν χρειάζεται, προσθέστε λίγη σάλτσα ακόμη, ώστε να απλωθεί παντού στη σαλάτα.Μεταφέρετε τα σαλατικά σε 4 πιάτα, όπου θα σερβίρετε το φαγητό.Μοιράστε το κρέας στα πιάτα, πάνω από τη σαλάτα.
Περιχύστε με τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι και σερβίρετε.