Αλμυρό cake με μπλε τυρί και αχλάδια
Δημοσιέυτηκε: Mon, 12/16/2013 - 15:38 || Ενημερώθηκε: Tue, 04/23/2024 - 12:19
Μια καταπληκτική συνταγή του σεφ Παρλιάρου που συνδυάζει το γλυκό με το αλμυρό
Συστατικά:
380 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ζάχαρη μαύρη
6 αυγά
390 γρ. αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 γρ. μπλε τυρί τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
100 γρ. γάλα
3 αχλάδια βρασμένα σε κομπόστα, τεμαχισμένα σε κύβους
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και στο τέλος το μπλέ τυρί με τα αχλάδια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50 λεπτά.
Tips
Μπορείτε να δοκιμάσετε και κομπόστα μήλο.
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: