BACK

Gazpacho (γκασπάτσο) φρέσκων λαχανικών

Το ιδανικό πρώτο πιάτο για ένα ανοιξιάτικο ή καλοκαιρινό γεύμα ή ένα εύκολο κυρίως με αρώματα και χρώματα της άνοιξης και του ήλιου! Όπως και να το δείτε, αυτή η κρύα σούπα από την Ισπανία θα σας συναρπάσει!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

  • 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 2 αγγούρια ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη
  • 2 κ.γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 4 φλ. ψίχα σε κοαμματάκια από γαλλικό ή ιταλικό ψωμί
  • 1 φλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 4 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 4 φλ. κρύο νερό
  • 4 κ.γλ. αλάτι

Οδηγίες:

Aναμείγνύουμε το αγγούρι, την ντομάτα, το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, το σκόρδο και το ψωμί σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε ανακατεύοντας νερό, ξύδι και αλάτι.

Πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτοντας δύο φλιτζάνια από τα υλικά κάθε φορά.

Χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με τον ντοματοπελτέ με ένα χτυπητήρι μέχρι να γίνει πουρές και τον προσθέτουμε στην υπόλοιπη σούπα.

Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ανακατεύουμε τη σούπα ελαφρώς λίγο πριν σερβίρουμε.