Γλυκό του κουταλιού από αχλάδι με σοκολάτα και δεντρολίβανο
Ένα πανεύκολο γλυκό που εντυπωσιάζει με την πρωτοτυπία του.
Συστατικά:
1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
750 γρ. ζάχαρη
χυμός από 1 πορτοκάλι
χυμός από 1 λεμόνι
250 γρ. σοκολάτα 70% ψιλοκομμένη
2 ξυλάκια κανέλας
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και την κανέλα και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα αχλάδια. Ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει ξανά, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για μία νύχτα. Την άλλη μέρα ξαναβάζουμε σε αρκετά δυνατή φωτιά μαζί με το δενδρολίβανο, καθαρίζουμε από τους αφρούς και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου έως ότου η θερμοκρασία φτάσει 105° C. Αν δεν υπάρχει θερμόμετρο, ρίχνουμε σε καθαρό πιάτο μία σταγόνα για να δούμε αν έχει δέσει. Όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα τα οποία έχουμε βράσει με νερό.