BACK

Γλυκόξινο λάχανο

Ιδιαίτερη γεύση που ταιριάζει πολύ με λουκάνικα και γενικότερα κρέατα και τη συνοδεία κρύας μπύρας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 μικρό κόκκινο λάχανο (1/2 κιλό)
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φλ. μανιτάρια
1 φλιτζάνι φλ. χωρίς κουκούτσι
1 μεγάλο ξινόμηλο
1 φλ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
χυμός 1/2 λεμονιού
πιπέρι

Οδηγίες:

1. Ψιλοκόβουμε το λάχανο και τρίβουμε το κρεμμύδι.

2. Καθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο σε κυδωνάτες φέτες.

3. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα δαμάσκηνα.

4. Προσθέτουμε το λάχανο, το κρασί, το λεμόνι και 1 φλιτζάνι καυτό νερό. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 20-25 λεπτά.

5. Λίγο πριν εξατμιστούν όλα τα υγρά του φαγητού, βάζουμε την επιφάνειά του τις φέτες του μήλου.

6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.