Χταπόδι με (ή χωρίς) το μελάνι του
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 08/29/2013 - 01:44
Συστατικά:
1 κιλό χταπόδι
½ κιλό κρεμμύδια
½ κιλό ντομάτες κονσέρβα
κιλό άσπρο κρασί
3 κουτ. λάδι
3 κουτ. κονιάκ
50 γρ. ψύχα ψωμιού
μαύρο πιπέρι
κόκκινη καυτερή πιπεριά
Οδηγίες:
Λυώνετε τα κρεμμύδια στο λάδι. Ρίχνετε το βρασμένο και κομένο χταπόδι, τις ψιλοκομένες ντομάτες, το κρασί, το πιπέρι, την ψύχα του ψωμιού και την καυτερή πιπεριά. Ψήνεται επί 1 ώρα περίπου. Στο τέλος προσθέτετε το κονιάκ και, κατά βούλησιν το μελάνι, που θα έχετε φυλάξει μετά το ψάρεμα χωρίς να τρυπήσει το σακούλι του, το οποίο και θα σπάσετε. Ανακατέψετε το με λίγο αλεύρι. Η σάλτσα θα γίνει μαύρη.