Χταπόδι με πουρέ από κολοκύθα
Χταπόδι με πουρέ από κολοκύθα είναι από τις πιο διαφορετικές συνταγές που μπορείτε να μαγειρέψετε την Σαρακοστή.
Συστατικά:
2 πλοκάμια ανά άτομο ψημένα στη σχάρα με λίγο λάδι
λίγο ξίδι μπαλσάμικο
½ κιλό τριμμένη κολοκύθα
3 κρεμμύδια τριμμένα
λάδι
αλάτι & πιπέρι
ζάχαρη
λιαστές ντομάτες για γαρνίτουρα
Οδηγίες:
Φτιάχνουμε τον πουρέ: Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την κολοκύθα στο λάδι για αρκετή ώρα, μέχρι να λιώσει η κολοκύθα και δέσουν καλά. Καρικεύουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη και την περνάμε από το μπλέντερ. Αφού ψήσουμε το χταπόδι είτε στη σχάρα είτε στο γκριλ του φούρνου, το τοποθετούμε στο πιάτο και το ραντίζουμε με λίγο μπαλσάμικο. Δίπλα τοποθετούμε τον πουρέ, ραντισμένο με λίγο λάδι. Γαρνίρουμε με τις ντομάτες, τις οποίες έχουμε μουλιάσει και στραγγίξει για να μαλακώσουν ή με πρασινάδα της αρεσκείας μας.