BACK

Καλαμαράκια κρασάτα με κουκουνάρια και σταφίδες

Μια έξυπνη παραλλαγή στον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να τρώμε τα καλαμαράκια. Τα αρώματα από την κανέλα και τις σταφίδες δίνουν μια ξεχωριστή τροπή στη σάλτσα ντομάτας και το θαλασσινό πιάτο αποκτά μια γήινη απόχρωση. Ένα πιάτο ιδανικό και για την περίοδο της νηστείας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό καλαμάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί
20 ντοματίνια
1 ποτηράκι του κρασιού μαύρες σταφίδες μουλιασμένες σε νερό
1 ποτηράκι του κρασιού κουκουνάρι
1 ποτήρι λάδι
λίγη κανέλα και 2-3 γαρύφαλλα
θυμάρι και ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα καλαμαράκια σκέτα, χωρίς νερό, σε πολύ χαμηλή φωτιά, να μαλακώσουν και να βγάλουν τα νερά τους.

2. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το κουκουνάρι, για να ξανθύνουν.


3. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια. Τα στριφογυρίζουμε 2-3 φορές μαζί με το κρεμμύδι και τα κουκουνάρια και τα σβήνουμε με κρασί.

4. Προσθέτουμε το σκόρδο, το πιπέρι και τα μυρωδικά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

5. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις σταφίδες
.