Καναπεδάκια με γαρίδες και πατέ κοπανιστής και κοκκινης πιπεριάς
Δημοσιέυτηκε: Sun, 04/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 07/22/2014 - 10:02
Μια γεύση για μπουφέ ή για να ξεκινήσετε ένα ωραίο δείπνο. Ακόμα ένας πρωτότυπος και gourmet μεζές για να τσιμπάτε μπροστά στην τηλεόραση.
Συστατικά:
Ψωμί από καλαμπόκι για τα καναπεδάκια
20 γαρίδες καθαρισμένες (Νο 4)
100 γρ. κοπανιστή
1 κόκκινη πιπεριά
100 γρ. μαγιονέζα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
φρέσκο βασιλικό
Οδηγίες:
1. Βράζουμε τις γαρίδες ελαφρά σε αλατισμένο νερό.
2. Ψήνουμε στο γκριλ ή σε φλόγα υγραερίου την κόκκινη πιπεριά και την καθαρίζουμε από φλούδα και σπόρους.
3. Χτυπάμε στο μπλέντερ την κοπανιστή, τη μαγιονέζα και την κόκκινη πιπεριά με το ελαιόλαδο.
4. Κόβουμε το ψωμί με μια φόρμα στο σχήμα που θέλουμε, απλώνουμε το μείγμα της κοπανιστής και μοιράζουμε τις γαρίδες από πάνω.
5. Γαρνίρουμε με το φρέσκο βασιλικό κομμένο πολύ λεπτά.
Tips
Αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε ή να φρυγανίσετε λίγο το ψωμί πριν το χρησιμοποιήσετε ή να διαλέξετε μικρά έτοιμα φρυγανάκια αντί για ψωμί.
Κατηγορία:
Πιάτο: