Κλασικές τυρόπιτες με φρέσκια σφολιάτα
Η κλασσική τυρόπιτα της γιαγιάς που όλοι έχουμε δοκιμάσει σε εκδοχή με φύλλο σφολιάτας.
Συστατικά:
400 γρ. φέτα
4 μεγάλα αβγά
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού δυόσμο
1 πακέτο φρέσκια σφολιάτα
Οδηγίες:
Τρίβουμε τη φέτα. Στο ηλεκτρικό μίξερ με το σύρμα ή στο μπλέντερ χτυπάμε τα αβγά πολύ καλά, μέχρι να γίνουν αφράτα και να πήξουν λίγο. Προσθέτουμε τη φέτα, το δυόσμο και την κρέμα και χτυπάμε για να γίνει ένα πυκνό, πλούσιο αλλά ρευστό μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη το πρώτο φύλλο της σφολιάτας σε ένα τετράγωνο των 30 εκ. Κόβουμε το τετράγωνο σε 4 ίσα μικρότερα τετράγωνα. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας.
Στο κάθε μέρος του κάθε τετράγωνου τοποθετούμε το 1/8 της γέμισης. Αλείφουμε τις άκρες με λίγο νερό. Διπλώνουμε τα τετράγωνα, ώστε να σχηματίσουμε ή παραλληλόγραμμα ή τρίγωνα, ό,τι προτιμάμε. Πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι ή με τη ροδέλα για κοπή πίτσας. Τοποθετούμε τις τυρόπιτες στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου, ή μέχρι τα τυροπιτάκια να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.