Κολοκυθάκια γιαχνί
Κολοκυθάκια στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας! Ένα νόστιμο, ελαφρύ καλοκαιρινό φαγητό που ταιριάζει με τις ζεστές ηλιόλουστες μέρες. Συνοδεύστε το με ένα ωραίο κομμάτι φέτα και μια κρύα μπυρίτσα!
Συστατικά:
1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομματάκια
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλ. λάδι
700 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό
Οδηγίες:
1. Σε μια κατσαρόλα στην οποία έχουμε προσθέσει το λάδι και βάζουμε τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν.
2. Προσθέτουμε την ντομάτα ή τον πολτό ντομάτας και νερό τόσο ώστε όταν θα ρίξουμε τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα να σκεπαστούν.
3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και τα αφήνουμε να βράσουν.
4. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε τα κολοκυθάκια.
5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά περίπου.
6. Τα τελευτία 5 λεπτά του μαγειρέματος ανοίγουμε το καπάκι ώστε να πήξει η σάλτσα μας και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.