BACK

Κουραμπιέδες

Οι κουραμπιέδες είναι το αγαπημένο κέρασμα μικρών και μεγάλων για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

1 κιλό αλεύρι μαλακό
750 γρ. βούτυρο γάλακτος (ή 500 γρ. γάλακτος και 250 γρ. φρέσκο)
300 γρ. αμύγδαλα αξεφλούδιστα και καβουρντισμένα
3 κρόκοι αυγών
βανίλια
1/2 φλιτζάνι καφέ κονιάκ
1 1/2 πιατάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο αρκετή ώρα για να ασπρίσει, μετά ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και τέλος λίγο, λίγο το αλεύρι.
Πλάστε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που επιθυμείτε. Μην ξεχνάτε ότι θα μεγαλώσουν και στο ψήσιμο.
Αραδιάστε τους σε λαμαρίνα στην οποία έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί για ψήσιμο.
Ψήστε τους κουραμπιέδες στους 175°C, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάλτε από το φούρνο  και πασπαλίστε τους αμέσως με ζάχαρη άχνη.

 

Tips

Αν δεν κοσκινήσετε με την ζάχαρη άχνη, μπορείτε να τους σερβίρετε όλο τον χρόνο σαν κουλουράκια αμυγδάλου
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: