BACK

Κρέας στην κατσαρόλα από τη Δαλματία

 

Ιδιαίτερο κρέας με αρκετά υλικά που όλα συνηγορούν στο να έχετε ένα μοναδικό κρέας στο τραπέζι σας μαριναρισμενο και σιομαγειρεμένο, μαλακό, με απίστευτα αρώματα και συνδυασμό γεύσεων. Το μαλακό σας μοσχάρι συνδυάζεται με μπέικον, λαχανικά και αρωματικά, αλλά και κρασί και δαμάσκηνα! Η υπέροχη σάλτσα μπορεί να αρτύσει ένα βελούδινο πουρέ! 
 
Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

2,5 κιλά μοσχάρι μπούτι
250 γρ. καπνιστό μπέικον
500 γρ κρεμμύδι
200 γρ. μαϊντανό
125 γρ. καρότα
4 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη
250 γρ. φρέσκο σέλινο
8 δαμάσκηνα
2,8 lt ξηρό κόκκινο κρασί
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
250 γρ. ελαιόλαδο
φύλλο δάφνης, δενδρολίβανο, θυμάρι
αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Οδηγίες:

 

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. 
  • Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες. 
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
  • Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές λωρίδες. 
1. Τρυπάμε το μοσχάρι με ένα αιχμηρό μαχαίρι και τοποθετούμε το σκόρδο μέσα και γύρω από το κρέας. 
2. Βάζουμε το κρέας μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύπτουμε με κρασί.
3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, θυμάρι, φύλλο δάφνης, δενδρολίβανο, πιπέρι και σέλινο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 12 ώρες.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το μοσχάρι (μόνο) στο τηγάνι να ροδίσει. Βγάζουμε από το τηγάνι. 
5. Προσθέτουμε τα περιεχόμενα της μαρινάτας στο λάδι και τηγανίζουμε. 
6. Επαναφέρουμε το κρέας, τις αποφλοιωμένες ντομάτες, τα δαμάσκηνα και τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι. Αναμειγνύουμε και μαγειρεύουμε για 2 –3 ώρες μειώνοντας σταδιακά την θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. 
7. Βγάζουμε το κρέας και κόβουμε σε φέτες. 
8. Σουρώνουμε το ζουμί από το τηγάνι και χρησιμοποιούμε ως σάλτσα.