Κρέμα ζεστής σοκολάτας
Δημοσιέυτηκε: Thu, 04/15/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Sun, 11/24/2013 - 01:03
Θυμίζει τις κρεμούλες που μας έφτιαχνε η μαμά μας όταν είμασταν μικρές
Συστατικά:
600 γρ. γάλα άπαχο (1,5% λιπαρά)
50 γρ. κακάο
30 γρ. κορν-φλάουερ
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή στέβια για όσους προσέχουν την διατροφή τους
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα προαιρετικά
Οδηγίες:
Βάζουμε το γάλα σε μία μικρή κατσαρόλα και το τοποθετούμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν-φλάουερ, το κακάο, την ζάχαρη και την κανέλα.
Πριν να βράσει το γάλα, ρίχνουμε λίγο μέσα στο μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Το αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα με το γάλα. Α
νακατεύουμε γρήγορα έως ότου δέσει η κρέμα και σερβίρουμε σε 4 ατομικά μπολ.
Tips
Αν την θέλετε πιο πλούσια, μπορείτε να γαρνίρετε με τρούφα ή με σαντιγί.
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: