Λιγκουίνι με γαρίδες, πορτοκάλι και εστραγκόν
Μια γεύση που ακούγεται πιο εξεζητημένη από ό,τι πραγματικά είναι. Ο συνδυασμός του πορτοκαλιού με το εστραγκόν είναι πολύ αρμονικός και η κρέμα ισορροπεί τις οξύτητες δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη πάστα.
Συστατικά:
500 γρ. λιγκουίνι
500 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
4 κλαδάκια φρέσκο εστραγκόν ή 3/4 κ.γλ. ξηρό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. κορνφλάουρ σε 2 κ.σ. νερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
ξύσμα από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
1/3 φλ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
αλάτι
Οδηγίες:
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνι
2. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να χρυσίσει και προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
3. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το χυμό πορτοκαλιού και σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά.
4. Προσθέτουμε την κρέμα ή το γάλα για να διατηρήσουμε την επιθυμητή ποσότητα σάλτσας.
5. Βάζουμε το εστραγκόν και τη φλούδα πορτοκαλιού.
6. Προσθέτουμε το διαλυμένο σε νερό κορνφλάουρ για να δέσει η σάλτσα.
7. Περιχύνουμε τα λιγκουίνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.