BACK

Λουκουμάδες με γιαούρτι

Οι αγαπημένοι μας λουκουμάδες σε μία ιδιαίτερη εκδοχή, με γιαούρτι! Η αίσθηση που δίνει το γιαούρτι τόσο στο χυλό όσο και τη γεύση του αποτελέσματος είναι τόσο μοναδική που θα θέλετε όλοι να δοκιμάσουν την ανακάλυψή σας! Άλλο ένα θετικό αυτής της συνταγής είναι ότι οι λουκουμάδες με γιαούρτι τρώονται το ίδιο ευχάριστα και κρύοι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.6 (12 votes)

Συστατικά:

Για τη ζύμη

  • 2 κούπες γιαούρτι
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 της κούπας μπράντυ
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι

Για τo σιρόπι

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα μέλι
  • 1 κούπα νερό
  • 1/2 λεμόνι, τον χυμό

Για το τηγάνισμα

  • ελαιόλαδο

Για το γαρνίρισμα

  • καρυδόψιχα ή σουσάμι
  • κανέλλα

Οδηγίες:

Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Διαλύουμε τη σόδα στο μπράντυ και το ρίχνουμε στο μείγμα του γιαουρτιού.

Σκεπάζουμε τον χυλό με ύφασμα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.

Σε ένα κασταρολάκι βάζουμε μπόλικο λάδι και όταν κάψει, βουτάμε ένα κουτάλι σε νερό. 

Παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό και τον ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο, βουτώντας κάθε φορά το κουτάλι σε νερό, για να γλιστράει ο χυλός.

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες λίγόυς-λίγους, μέχρι να ροδίσουν.

Για το σιρόπι

Βράζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι.

Προσθέτουμε το μέλι, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να διαλυθεί το μέλι.

Αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.

Βυθίζουμε, με τρυπητή κουτάλα τους λουκουμάδες για 1 λεπτό.

Τους σερβίρουμε πασπαλισμένους με λίγη κανέλλα, καρυδόψιχα αλεσμένη ή σουσάμι καβουρδισμένο.