Λουλούδια κολοκυθιών με ντομάτα
Δημοσιέυτηκε: Wed, 03/21/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Fri, 07/12/2013 - 11:50
Οι κολοκυθοκορφάδες είναι κλασικός και πεντανόστιμος καλοκαιρινός μεζές. εδώ η συνταγή που προτείνουμε έρχεται από τη Μεσσηνία, ενώ μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και 2-3 πατάτες χοντροκομμένες
Συστατικά:
12 κορφάδες
1 ματσάκι μάραθο, δυόσμο, μαϊντανό, αγγoυρίτσα, σέσκουλο
3 ώριμες ντομάτες τριιμμένες στον τρίφτη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1. Καθαρίζουμε τα λουλούδια βγάζοντας τα νεύρα τους
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ένα ποτήρι ελαιόλαδο και ρίχνουμε σταδιακά τα λουλούδια και όλα τα πράσινα μυρωδικά και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά.
3. Αφού τσιγαριστούν τα σβήνουμε με την ντομάτα. Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για μια ώρα περίπου μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή: