BACK

Φασόλια άσπρα με κρέμα γάλακτος και λάδι τρούφας

Μια φασολάδα διαφορετική από τις άλλες. Μια φασολάδα gourmet και ροζέ. Με κρέμα γάλακτος και ντομάτα, μπέικον και για το γαρνίρισμα το αρωματικό και τόσο ιδιαίτερο λάδι τρούφας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 φλ. φασόλια άσπρα ξερά μεσαίου μεγέθους (στο νερό αποβραδίς)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 πράσα καθαρισμένα & ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα ξεκουκουτσωμένη και ψιλοκομμένη
1/2 φλ. καρότα ψιλοκομμένα,
1/2/ φλ. σέλινο ψιλοκομμένο
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
10 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1 κ.γλ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. θυμάρι
1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. τρουφέλαιο

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το σέλινο σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό.

2. Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μπέικον. Όταν αρχίζει να βγάζει το λίπος του, ρίχνουμε το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και γυρίζουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.

3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια και στη συνέχεια την ντομάτα και το ζωμό.

4. Όταν πάρουν μια βράση, προσθέτουμε το μπέικον και το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα, αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 1-1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.

5. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πριν σερβίρουμε το τρουφέλαιο.

Tips

Μπορείτε να αλέσετε την σούπα πριν το σερβίρισμα για να την παρουσιάσετε σαν βελουτέ φασολιών. Από πάνω ρίχνετε το λάδι τρούφας τελευταία στιγμή.