BACK

Πουγκί πάστας γεμιστό με θαλασσινά

Κλασσικές γεύσεις, δοκιμασμένοι συνδυασμοί, σίγουρη απόλαυση.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

Για τη γέμιση
400 γρ. μοτσαρέλα buffalo
4 τεμάχια (400 γρ.) φρέσκια ντομάτα
400 γρ. μύδια
400 γρ. κυδώνια
20 γρ. σως πέστο
άσπρο κρασί
μιρεπουά ψιλοκομμένο (κρεμμύδι, καρότο, σέλινο mix)

Για τη σάλτσα
200 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
600 ml. ζωμός οστρακοειδών (από τα μύδια και τα κυδώνια)
20 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
40 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
16 τεμάχια μύδια
16 τεμάχια κυδώνια
αλάτι & πιπέρι
600 γρ. ζύμη άσπρη πάστας ή πράσινη πάστας
1 πράσο για το δέσιμο του πουγγιού

Για την ζύμη πράσινης πάστας
1 κουτάλι σούπας πουρέ σπανάκι
2 αυγά
αλεύρι (όσο χρειαστεί για να γίνει σφιχτή πάστα)
αλάτι
μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:

Πρώτα φτιάχνουμε τη γέμιση. Παίρνουμε την μία ντομάτα και την κόβουμε σε καρέ και τη βάζουμε σε μπασίνα. Εκεί ρίχνουμε και τη μοτσαρέλα κομμένη καρέ.

Προσθέτουμε και λίγο σάλτσα πέστο. Σε τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι ασέ, μιρεπουά, μύδια, κυδώνια και τα τσιγαρίζουμε. Τα αχνίζουμε με λευκό κρασί για να ανοίξουν.

Τα καθαρίζουμε και κρατάμε το ψαχνό (μύδια, κυδώνια) και τα ενσωματώνουμε με τη ντομάτα. Ανοίγουμε την πάστα σε φύλλο, τη βράζουμε και την γεμίζουμε με τη γέμιση. Την κλείνουμε με μπλανσιρισμένο πράσο. Τελειώνουμε με τη σάλτσα στο φούρνο.

Σάλτσα: Με ελαιόλαδο σωτάρουμε κρεμμύδι, σκόρδο, αλατοπίπερο. Το σβήνουμε με το ζωμό από τα μύδια, λίγη σάλτσα ντομάτα και το ψήνουμε με το πουγγί στο φούρνο για 10 λεπτά ή σε κατσαρόλα με καπάκι.

Montage: Το σερβίρουμε στο κέντρο του πιάτου, γύρω γύρω η σάλτσα και τα οστρακοειδή.