Κόκορας Κρασάτος
Δημοσιέυτηκε: Wed, 02/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 07/22/2013 - 15:43
Μία ακόμα εκδοχή του κρασάτου κόκορα, χωρίς ντομάτα αυτή τη φορά. Η συνταγή φυσικά γίνεται και με κοτόπουλο. Συνοδεύστε το με ρύζι, ή πατάτες τηγανητές.
Συστατικά:
1 κόκορα κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομένο
2-3 καρότα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι μαύρο
1 φλ. λευκό κρασί (Μαλαγουζιά)
Οδηγίες:
1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις μερίδες του κόκορα.
2. Βγάζουμε το κρέας και προσθέτουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και σωτάρουμε ανακατεύοντας.
3. Ρίχνουμε ξανά τον κόκορα στην κατσαρόλα, το κρασί, το θυμάρι, το καρότο, τη μουστάρδα, τα μανιτάρια και αφήνουμε να βράσουν για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.
4. Τα τελευταία 10 λεπτά ρίχνουμε το μαϊντανό.