BACK

Ψάρι Αθηναϊκή

Η καλύτερη ψαροφαγία με καθαρισμένο φιλέτο ψαριού και λαχανικά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1 (1 vote)

Συστατικά:

1200 γρ. ψάρι
125 γρ. αρωματικά χόρτα: σέλινο, καρότο, κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
6-8 κόκκους πιπέρι
χυμό 1 λεμονιού
250 γρ. μαγιονέζα
4-6 σταγόνες αγγλική σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
75 γρ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας ούζο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι & άσπρο πιπέρι"

Οδηγίες:

Βράζετε το ψάρι μαζί με τα αρωματικά χόρτα, τη δάφνη, τους κόκκους και το λεμόνι για 15-20 λεπτά περίπου, σκεπάζοντάς το με νερό και το αλατίζετε.

Όταν κρυώσει, το στραγγίζετε, το ξεκοκαλίζετε και το ρίχνετε στη σαλατιέρα.

Προσθέτετε στη σαλατιέρα τη μαγιονέζα, την αγγλική σάλτσα, το κρεμμύδι, το αγγουράκι, το ούζο και το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά, σχηματίζοντας με όλα τα υλικά ένα ψάρι.

Σερβίρετε την αθηναϊκή κρύα, αφού την πασπαλίσετε με μπόλικο άνηθο.