Ψαρονέφρι με μήλα
Το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού κρέατος μαγειρεμένο με μήλα και αρωματική σάλτσα από κρέμα γάλακτος με μπράντυ. Ιδανικό για δείπνο για δύο.
Συστατικά:
3 χοιρινά φιλέτα περίπου 350 γρ. το καθένα, κομμένα σε κομμάτια μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 μήλα (Σμίθ ή Γκόλντεν) καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. ξερό
1/4 φλ.Calvados ή μπράντυ
½ φλ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες:
1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρέας μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι.
2. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το calvados.
3. Συμπληρώνουμε τα μήλα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε 7-8 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά.
4. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει η σάλτσα. Το σερβίρουμε με ρύζι ή με ταλιατέλες βουτύρου.