Σπαγκέτι με μελάνι σουπιάς και μυρωδικά
Δημοσιέυτηκε: Thu, 03/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 07/15/2013 - 15:42
Τα μαύρα ζυμαρικά δημιουργούν αυτομάτως πολύ εντυπωσιακά πιάτα!
Συστατικά:
- 500 γρ. σπαγκέτι μαύρα με μελάνι σουπιάς
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 σφηνάκια λευκό κρασί
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 12 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες:
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τις πένες με μελάνι σουπιάς για 10 λεπτά, ώστε να γίνουν "αλ ντέντε".
Στραγγίζουμε και τις περνάμε με λίγο κρύο νερό.
Στην κατσαρόλα στην οποία βράσαμε τις πένες βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για δύο λεπτά.
Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα και προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Εποχή: