Σπανάκι με μήλα και μπέικον
Νόστιμη σαλάτα ιδανική για ένα τραπέζι που χρειάζεται πρωτότυπα και εντυπωσιακά πιάτα!
Συστατικά:
400 γρ. φρέσκο σπανάκι
2 μήλα πράσινα
3 φρ. κρεμμυδάκια ψιλοκοκομμένα
150 γρ. μπέικον ψιλοκοκομμένο
φλ. αρωματικό ξίδι (από σαμπάνια η από φραμπουάζ)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. παρμεζάνα
6 φέτες ψωμί του τόστ
3 κ.γλ. λιωμένο βούτυρο
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι.
Κρατάμε μόνο τα φύλλα και βάζουμε στην άκρη τα κοτσανάκια και τις ρίζες για να τα βάλουμε σε κάποια άλλη συνταγή.
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι.
Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες με τη φλούδα τους και τα βάζουμε σε λίγο νερό με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το μπέικον και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Όταν ψηθεί το μπέικον το σβήνουμε με το ξίδι, ανακατεύουμε 2-3 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Κόβουμε σε κυβάκια το ψωμί και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160°C.
Για να ολοκληρώσουμε τη σαλάτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, τα μήλα, το ψημένο μπέικον, δοκιμάζουμε το αλάτι και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί.
Τέλος ρίχνουμε και την παρμεζάνα κομμένη σε φλέικς.
Γαρνίρουμε με τα κρουτόν.