BACK

Τάρτα με ροδάκινα

Μια πρωτότυπη τάρτα με ροδάκινα και αλεύρι ολικής αλέσεως.Τέλεια για το σχολείο, το γραφείο ή τον απογευματινό καφέ.
Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1/2 φλ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 φλ. φέτες ροδάκινου καθαρισμένες
3/4 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κ.γλ. baking powder
1/4 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1/4 φλ. άχνη ζάχαρη
1 αβγό χτυπημένο ελαφρά
1/2 φλ. γάλα
1/2 κ.γλ. βανίλια

Οδηγίες:

1. Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα και το χυμό.

2. Προσθέτουμε τα ροδάκινα και τα ανακατεύουμε καλά.

3. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και τα ρίχνουμε μέσα.

4. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το αβγό και προσθέτουμε τα αλεύρια εναλλάξ με το γάλα. Προσθέτουμε τη βανίλια.

5. Ρίχνουμε με το κουτάλι τη ζύμη πάνω από τα ροδάκινα.

6. Ψήνουμε στους 190°C για 25-30 λεπτά.

7. Αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε ζεστή.

 

Tips

Tην ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε τον χειμώνα με μήλα
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: