Τηγανητές λιαστές ντομάτες
Δημοσιέυτηκε: Fri, 06/22/2007 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 01/16/2024 - 17:23
Μια πολύ νόστιμη συνταγή, διασκευή από παραδοσιακή συνταγή της Τήνου.
Συστατικά:
12-15 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες, αν ήταν στο λάδι
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλ. ή λίγο περισσότερο, μπύρα
1/3 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
2/3 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι, αν οι ντομάτες δεν είναι αλμυρές
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Κλωνάρια μαϊντανό για στόλισμα
Οδηγίες:
- Φτιάχνουμε ένα πηχτό κουρκούτι με το αλεύρι και τη μπίρα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το μάραθο και το τυρί, αν το χρησιμοποιούμε.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το κουρκούτι να μείνει για 15-20 λεπτά.
- Βάζουμε μπόλικο πιπέρι και λίγο αλάτι, αν οι ντομάτες δεν είναι αλμυρές και δεν βάλαμε το τυρί.
- Βάζουμε και τις ντομάτες στο κουρκούτι και γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν με το μείγμα από όλες τις πλευρές.
- Ζεσταίνουμε καλά το λάδι, και με κουτάλι παίρνουμε μια-μια τις ντομάτες και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές.
- Τοποθετούμε σε διπλή πετσέτα κουζίνας να απορροφήσουν το λάδι.
- Σερβίρουμε ζεστές, σαν ορεκτικό, στολίζοντας με κλωνάρια μαϊντανό.
Tips
Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με σκορδαλιά, τζατζίκι ή απλά στραγγιστό γιαούρτι.
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: