Παγωτό κρέμα
Δημοσιέυτηκε: Wed, 01/14/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 05/25/2015 - 09:32
Συστατικά:
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
5 ζελατίνες
2 βανίλιες
Οδηγίες:
Βάζουμε στην παγωτιέρα το γάλα, τη ζάχαρη και 11/2 ποτήρι νερό. Το άλλο 1/2 ποτήρι νερό το ζεσταίνουμε ώσπου να γίνει χλιαρό και βάζουμε τις ζελατίνες μέσα μία μία να λιώσουν. Μετά τις ζελατίνες τις σουρώνουμε, τις βάζουμε στην παγωτιέρα και ανακατεύουμε όλο το υλικό ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει καλά, τουλάχιστον 1 ώρα. Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να φουσκώσει ως το χείλος της παγωτιέρας ρίχνοντας και τις βανίλιες. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει. Γαρνίρουμε με κερασάκι, σιρόπι, κλπ.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή: