BACK

Παγωτό παρφέ με αμύγδαλο

Παγωτό από τα χεράκια σας που θα το απολαύσετε και θα το ξαναφτιάξετε.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 κουτιά γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κουτί μεταλλικό σαντιγύ (Morfat ή Ermol)
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
λίγο βούτυρο γάλακτος
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καθαρισμένα
βανίλια άρωμα

Οδηγίες:

Ποιος και ποια έχει αντίρρηση ότι κάθε καλοκαίρι αρχίζει μια γευστική μάχη χωρίς νικητές και νικημένους; Όχι μη βάζετε με το νου σας τη μάχη με τις θερμίδες και τα περιττά κιλά. Εννοώ την μάχη για την ανεύρεση του πιο γευστικού και του πιο απολαυστικού παγωτού που θα μας κρατήσει δροσερή και ένοχη συντροφιά όλο το καλοκαίρι.

Και μη μου πείτε πως δεν είναι «ένοχη» συντροφιά αφού το παγωτό από τον Μάρκο Πόλο που το έφερε πρώτος από την Κίνα παρέμεινε ένας καλοκαιρινός πειρασμός για όλες τις ηλικίες. Χαλάλι του όμως. Ας αφεθούμε λοιπόν στην μεγάλη πρόκληση και την δυναμική απόλαυση με την λεπτή και δροσερή γεύση που φρεσκάρει τον ουρανίσκο, δοκιμάζοντας μάλιστα την πιο εύκολη σπιτική συνταγή που σας προτείνουμε.

Βάζουμε τα κουτιά το γάλα στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου.

Όταν κρυώσουν αρκετά, κτυπάμε το γάλα στο μίξερ ελαφρά στην αρχή και πιο δυνατά στην συνέχεια μέχρι να γίνει κρέμα.

Βάζουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε στο ψυγείο στην συντήρηση και ετοιμάζουμε τη σαντιγύ από το μεταλλικό κουτί κτυπώντας τη με λίγο γάλα, την άχνη και την βανίλια.

Έπειτα αναμειγνύουμε τη σαντιγί με την κρέμα που ήδη έχουμε σο ψυγείο και προσθέτουμε τα αμύγδαλα που έχουμε καβουρντίσει ελαφρά με το φρέσκο βούτυρο (και τα έχουμε αφήσει να κρυώσουν).

Βάζουμε το παγωτό στη παγωτοθήκη και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει. (Δεν χρειάζεται να το χτυπήσουμε ξανά.)

Μπορούμε επίσης να χωρίσουμε το παγωτό σε δύο παγωτοθήκες προσθέτοντας στο μισό σκόνη σοκολάτα ή κακάο.

Αφού παγώσει, απολαύστε το αργά, νωχελικά και χωρίς υστερίες.

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μετρήσετε τις θερμίδες του. Τώρα πια έχετε υποκύψει. Απολαύστε το.