Παϊδάκια σοτέ με θυμάρι
Συστατικά:
1,2 kg καρέ αρνιού
40 ml ελαιόλαδο
40 gr κρεμμύδι
2 σκελ. σκόρδο
80 ml κρασί κόκκινο
200 ml ζωμό αρνιού
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι μαύρο
Οδηγίες:
-
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρέ αρνιού σε παϊδάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε με λίγο θυμάρι και ελαιόλαδο για 20 λεπτά περίπου. Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και δυνατή φωτιά τα παϊδάκια, γυρίζοντας τα μόνο μια φορά. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από το τηγάνι κρατώντας τα ζεστά, και αφαιρούμε τα καμένα λάδια από το τηγάνι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να ροδίσουν, βάζουμε το θυμάρι σε κλωνάρι και σβήνουμε με κρασί κόκκινο αφήνοντας να βράσει μέχρι να εξατμιστεί κατά το 1/3. Προσθέτουμε τον ζωμό αρνιού. Αφαιρούμε το κλωνάρι του θυμαριού και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
Βάζουμε τα παϊδάκια μέσα στη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει μια βράση, και σερβίρουμε προσθέτοντας φρέσκο θυμάρι.
Ένα καλό κόκκινο κρασί, που ταιριάζει ιδιαίτερα με το αρνί, είναι αυτό που θα αναδείξει πολύ καλά το θυμάρι και τη σάλτσα