BACK

Μαρκίζ σοκολάτας με αμαρέτο

Ένα σοκολατένιο γλυκό, πολύ απαλό στην υφή και με μια μοναδική γεύση σαντιγί με λικέρ αμυγδάλου. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.8 (4 votes)

Συστατικά:

 

1 κ.σ. ηλιέλαιο
7 με 8 μπισκότα , θρυμματισμένα
1/4 φλ. αμύγδαλα, καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
1/2 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα  σε μικρά κομμάτια
5 κουταλιές amaretto
5 κ.σ έτοιμο σιρόπι (corn syrup)
2 φλ. πηχτή κρέμα γάλακτος
κακάο, για πασπάλισμα
 

Οδηγίες:

 

1. Αλείφουμε ελαφρώς με λάδι μία φόρμα σε σχήμα καρδιάς ή με σούστα 23 εκ.
2. Στρώνουμε τη βάση της με χαρτί ζαχαροπλαστικής και λαδώνουμε το χαρτί.
3. Αναμειγνύουμε σε μπολ μπισκότα  και καβουρντισμένα αμύγδαλα. Μπορείτε να βάλετε όποιο άλλο ξηρό καρπό θέλετε, όπως φιστίκι, φουντούκι.
4. Πασπαλίζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση της φόρμας.
5. Τοποθετούμε σε μέτρια κατσαρόλα, σε πολύ σιγανή φωτιά, τη σοκολάτα, το amaretto και το σιρόπι.
6. Ανακατεύουμε τακτικά ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα για 8 λεπτά να κρυώσει ώσπου να είναι μόλις χλιαρό.
8. Ρίχνουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος.
9. Τη χτυπάμε με το μίξερ  ώσπου να αρχίσει να πήζει.
10. Ρίχνουμε μια γεμάτη κουταλιά κρέμας στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε για να αφρατέψει.
11. Προσθέτουμε γρήγορα την υπόλοιπη κρέμα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε.
12. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα πάνω  από το μείγμα με τα μπισκότα και τα αμύγδαλα.
13. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
14. Σκεπάζουμε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και την  βάζουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
15. Για να βγάλουμε τη μαρκίζ από τη φόρμα, βρέχουμε ένα κοφτερό μαχαίρι με λεπτή λάμα κάτω από ζεστό νερό και το σκουπίζουμε προσεκτικά.
16. Περνάμε τη λάμα του μαχαιριού γύρω-γύρω στο εσωτερικό της φόρμας για να ξεκολλήσει το γλυκό.
17. Πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το amaretto  μέχρι να πήξουν και τη σερβίρουμε ξεχωριστά από τη μαρκίζ.

Tips

Αντι για Amaretto, μπορείτε να βάλετε όποιο λικέρ επιθυμείτε.