Σαλάτα λάχανο με σύγκλινο και ντρέσινγκ από ξερά σύκα
Τα ξερά σύκα, ειδικά αυτά της Κύμης είναι ένα απο τα πιο εκλεκτά προϊόντα της Ελλάδας κι η σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη πάντα τα προσθέτει έτσι ώστε να δώσει νοστιμιά στη σαλάτα.
Συστατικά:
¼ λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1 κλωνάρι σέλερο ψιλοκομμένο
30γρ. σύγκλινο Μάνης ή απάκι Κρήτης
Για το ντρέσινγκ:
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού απαλή μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι
1 ½ κουταλιά της σούπας αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μοσχάτο κρασί Λήμνου ή Σάμου
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το λάχανο με το καρότο και το σέλερι.
Κόβουμε το σύγκλινο ή το απάκι σε λεπτές φετούλες και το ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 3-4 λεπτά.
Το ακουμπάμε επάνω στην σαλάτα και ετοιμάζουμε τη ντρέσινγκ.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τα σύκα και δουλεύουμε στην γρήγορη ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με τα σύκα και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.