Σιροπιαστές φέτες ψωμί με γάλα και αβγά
Γλυκό με το τίποτα! Αβγά, γάλα, μπαγιάτικο ψωμί, ζάχαρη και κανέλα κι είμαστε έτοιμοι! Η απόδειξη ότι δεν χρειάζονται πολλά για να περάσουμε καλά! Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Συστατικά:
½ lt γάλα άπαχο
2 αβγά ολόκληρα
150 γρ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
400 γρ. μπαγιάτικο ψωμί φόρμας κομμένο φέτες ή φέτες τοστ
Σιρόπι:
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
Οδηγίες:
1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα.
3. Βουτάμε μια μια φέτα ψωμί και από τις δυο μεριές να ποτίσουν με το μείγμα.
4. Τις ροδίζουμε ελαφρώς σε ένα τηγάνι που έχουμε ζεστάνει το βούτυρο.
5. Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά.
6. Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί και τος περιχύνουμε με το σιρόπι.
7. Τις αφήνουμε 3-4 λεπτά μέσα στο ταψί, τις πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα και σερβίρουμε.