Ζεστή σαλάτα με σπαράγγια και ψητό χαλούμι
Μια καταπληκτική σαλάτα του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου από το βιβλίο του Εύκολες συνταγές για σαλάτες .
Δείτε κι άλλες συνταγές του σεφ στο GOURMED.
Συστατικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
32 σπαράγγια ελαφριά βρασμένα
8 φέτες ( 4 ολόκληρες ) πιπεριές Φλωρίνης ψητές
400 γρ. βρασμένα ρεβίθια (45 λεπτά βράσιμο ρεβιθιών)
250 γρ. χαλούμι κομμένο σε φέτες
Ελαφρύ πεστο μυρωδικών
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες:
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά τα σπαράγγια, τα ρεβίθια και τις πιπεριές Φλωρίνης, ανακατεύοντας ελαφρά.
Αφαιρείτε τα υλικά απο το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνετε το χαλούμι για 1-2 λεπτά απο κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα.
Τοποθετείτε την ζεστή σαλάτα σε ένα μεγάλο πιάτο και ρίχνετε μερικές κουταλιές απο το πεστο μυρωδικών.