BACK

Πεσκανδρίτσα με πράσα στον φούρνο

Η πεσκανδρίτσα είναι ένα ψάρι που τον τελευταίο καιρό όλο και πιο εύκολα μπορούμε να βρούμε σε επιλεγμένα super markets. Είναι σχετικά φτηνό ψάρι και εξαιρετικά νόστιμο. Μπορούμε να το εντάξουμε στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό μας, καθώς είναι και νόστιμο και υγιεινό, όπως όλα τα ψάρια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κομμάτι πεσκανδρίτσα 2 κιλά περίπου
6-10 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό πράσα
1/2 φλιτζάνι λάδι
θρούμπι ή ρίγανη ή και τα δύο

Οδηγίες:

Κόβετε κατά μήκος τα πράσα στη μέση, κι ύστερα σε κομμάτια 10 εκ. και τα τοποθετείτε σε ασημόχαρτο μέσα σε πυρέξ.

Χαράζετε την πεσκανδρίτσα σε 10 μεριές και μπήγετε μέσα το σκόρδο. Την αλατοπιπερώνετε, την λαδώνετε, την βάζετε πάνω στο στρώμα των πράσων, την περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι.

Κλείνετε το ασημόχαρτο ερμητικά. Ανάβετε τον φούρνο στους 200 C κι αφήνετε το ψάρι να ψηθεί, για 30 λεπτά περίπου. 

 

Tips

Σερβίρετε το με πατατούλες στον αχνό.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: