BACK

Πίτα με χταπόδι

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 κιλά χταπόδι φρέσκο
2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο γαρύφαλλο
λίγη κανέλλα
αλάτι & πιπέρι
1 κούπα λάδι

Για το φύλλο
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 αυγό
½ φλιτζάνι λάδι
½ φλιτζάνι ξίδι
λίγο αλάτι

Οδηγίες:

Πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι. Το βράζετε μέχρι να μαλακώσει και το κόβετε κομματάκια. Σ’ ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί με το χταπόδι προσθέτοντας και 3 κούπες νερό για να βράσει το ρύζι. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει. Ετοιμάζεται το φύλλο.

Βάζετε το αλεύρι σ’ ένα μπολ. Κάνετε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε το αυγό χτυπημένο, το λάδι και το ξίδι μαζί με το αλάτι. Ζυμώνετε προσθέτοντας σταδιακά λίγο χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και ανοίγετε σε φύλλο λίγο χοντρό. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί και στρώνετε ταψί και στρώνετε το ένα φύλλο. Βάζετε μέσα τη γέμιση και καλύπτετε με το άλλο φύλλο. Κλείνετε τις άκρες, τρυπάτε λίγο την επιφάνεια για να παίρνει αέρα (με μια οδοντογλυφίδα). Αλείφετε με λάδι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 50-60 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.

Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: