Κινέζικο κοτόπουλο με λαχανικά και φέσκο τυρί κρέμα
Μια συνταγή που ξεφεύγει από τα μεσογειακά πρότυπα και παίρνει μια διάσταση της μακρινής Ανατολής χάρη στη σόγια σος. Ταιριάζει πολύ με ένα δροσερό, λευκό κρασί.
Συστατικά:
4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
4 κ.σ. φρέσκο τυρί κρέμα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
1 καρότο σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλ. φύτρες σόγιας
1 φλ. ψιλοκομμένο λάχανο
3 κ.σ. σησαμέλαιο
2 κ.σ. σόγια σος
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
1. Αλατοπιπερώνουμε τα 4 φιλέτα και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο στους 220 °C για 45 λεπτά τουλάχιστον ή ανάλογα με το μέγεθός τους.
2. Σοτάρουμε με το σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά. προσθέτουμε όλα τα λαχανικά.
3. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε τη σόγια σος και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
4. Μόλις βράσουν κι είναι έτοιμα τα λαχανικά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα λαχανικών στα πιάτα με ένα κομμάτι ψαρονέφρι ή κοτόπουλο για κάθε άτομο.