Πρωτοχρονιάτικη κρεατόπιτα από την Ήπειρο
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 04/23/2024 - 12:19
Η παράδοση στην Ήπειρο έχει την βασιλόπιτα αλμυρή, και μέσα στα φύλλα της πίτας κρυμμένο ένα νόμισμα.
Συστατικά:
1 πακέτο φύλλα για πίτες ή δικό σας χειροποίητο
1 κιλό αρνίσιο κρέας
1 κιλό κρεμμύδια
100 γρ ρύζι καρολίνα
200 γρ φέτα
6 αυγά
αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και δυόσμο
βούτυρο φρέσκο
Οδηγίες:
Σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο τα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες, το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε το ρύζι το αφήνουμε 5 λεπτά και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Απλώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, στη μέση την γέμιση και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Tips
Εκτός από το καθιερωμένο νόμισμα βάζουν ένα ξυλαράκι για τους αγωγιάτες, ένα μικρό κουκουνάρι, ένα κομματάκι πουρνάρι για τον τσοπάνο, ένα σταυρό από κρανιά για το καλό του σπιτιού, ένα σπυρί σιτάρι και ένα κουκί.
Προέλευση:
Κύριο συστατικό: