Ριζότο με Mύδια, Χταποδάκι και Γαρίδες
Μία πανδαισία θαλασσινών σε μία γνήσια Ιταλική συνταγή που θα κάνει τους καλεσμένους σας να ζητήσουν κι άλλο!
Συστατικά:
200 γρ ρύζι Arborio
60γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
200 γρ. χταπόδι βρασμένο και ψιλοκομμένο
4 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
20-30 μύδια ψίχα
120 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας κρέμα tartufo
ξύσμα από ένα λεμόνι ψιλικομμένο
4 κούπες ζωμός θαλασσινών
4 κούπες ζωμός λαχανικών
1 κουτ. σούπας βούτυρο
Οδηγίες:
Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λάδι και προσθέτουμε τα θαλασσινά και το ρύζι ανακατεύοντας τα συνέχεια. Αφού σωταριστούν τα σβήνουμε με το κρασί και αφαιρούμε τα θαλασσινά για να μην μαγειρευτούν περισσότερο από όσο πρέπει.
Καλύπτουμε το ρύζι με το ζωμό και συμπληρώνουμε όσο χρειάζεται βράζοντας το σε χαμηλή φωτιά ώσπου το ρύζι να είναι al dente. Λίγο πρίν το ρύζι ετοιμαστεί προσθέτουμε την κρέμα τρούφας, το ξύσμα λεμονιού, αλατοπίπερο, και τα θαλασσινά που είχαμε αφαιρέσει προηγουμένως.
Στο τέλος δένουμε το ριζότο με το βούτυρο και το σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με μία φέτα λεμονιού.