BACK

Σαλάτα με αβοκάντο, τομάτα & μοτσαρέλα

Πλούσια σαλάτα που μπορεί να γίνει και ένα καταπληκτικό γεύμα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

175 γρ. φαρφάλες
6 ώριμες κόκκινες τομάτες
225 γρ. τυρί μοτσαρέλα
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
30 ml / 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
30 ml / 2 κ.σ. κουκουνάρι, ξεροψημένο
φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού, για γαρνίρισμα

Για το ντρέσινγκ
90 ml / 6 κ.σ. ελαιόλαδο
30 ml / 2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
5 ml / 1 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο (προαιρετικά)
5 ml / 1 κ.γ. μουστάρδα
μια πρέζα ζάχαρη
αλάτι & τριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Βράστε τις φαρφάλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, να γίνουν al dente. Κόψτε τις τομάτες και τη μοτσαρέλα σε λεπτές ροδέλες. Κόψτε στη μέση το αβοκάντο, αφαιρέστε το κουκούτσι του και ξεφλουδίστε το. Κόψτε τη σάρκα σε φέτες, κατά μήκος. Χτυπήστε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα μικρό μπολ.

Τοποθετείστε τα κομμάτια της τομάτας, της μοτσαρέλας και του αβοκάντο, έτσι ώστε το ένα να επικαλύπτει το άλλο, σχηματίζοντας στεφάνι στην άκρη ενός ρηχού πιάτου.

Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με το μισό ντρέσινγκ και τον κομμένο βασιλικό. Τοποθετείστε στο κέντρο του πιάτου. Περιλούστε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ, σκορπίστε από πάνω το κουκουνάρι και γαρνίρετε με φυλλαράκι βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως.

Tips

Χρήσιμη συμβουλή: Η ανοικτοπράσινη σάρκα του αβοκάντο γρήγορα αποχρωματίζεται όταν κοπεί. Ετοιμάστε την την τελευταία στιγμή και βάλτε την αμέσως στο ντρέσσινγκ. Αν πρέπει να την ετοιμάσετε προκαταβολικά, περιχύστε την πλευρά που έχει κοπεί με χυμό λεμονιού και καλύψτε την με μεμβράνη.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: