BACK

Σαρδέλα γεμιστή

Η γεμιστή σαρδέλα είναι το ψαράκι που θα σας χορτάσει και θα σας γεμίσει με πλούσια θαλασσινή γεύση. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Συστατικά:

1 κιλό σαρδέλες
αλάτι
πιπέρι
2 τομάτες μέτριες
μαϊντανός
50 ml ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
100 γρ κάπαρη
100 γρ τομάτα, ώριμη
100 γρ κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο

 

Οδηγίες:

Διαλέγουμε μεγάλες σαρδέλες, αφήνοντας πάνω την ουρά τους και τις γεμίζουμε ή τις περιχύνουμε από πάνω με τη γέμιση και τις ψήνουμε κατευθείαν στο φούρνο.
Η σαρδέλα (ανά 100 gr) είναι ψάρι υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος και σε χοληστερίνη και πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο. 

 

Καθαρίζουμε, πλένουμε στραγγίζουμε και στεγνώνουμε τις σαρδέλες.

Αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε την τομάτα ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την κάπαρη ξαρμυρισμένη, πιπέρι και λίγο αλάτι.

Αφήνουμε την γέμιση σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά να ψηθεί.

Γεμίζουμε τις σαρδέλες και τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι μία-μία με τη σειρά.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Βάζουμε σε κάθε σαρδέλα από μισή φέτα τομάτα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 οC για 20 λεπτά περίπου.
 

Tips

Μπορούμε να βάλουμε τη γέμιση και ωμή​. Μπορούμε να ψήσουμε ολόκληρες τις σαρδέλες, χωρίς να τις ξεκοκαλίσουμε στον φούρνο. Τις καλύπτουμε με τη γέμιση από πάνω.
Προέλευση:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: