Ταλιατέλλες από παντζάρια με πέστο, μύδια και λευκό κρασί
Η γνωστή μακαρονάδα με τα μύδια ντύνεται στα μωβ!
Συστατικά:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γραμμάρια φρέσκα μύδια (πλυμένα, καθαρισμένα)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
150 ml ξηρό λευκό κρασί
1 μικρό κύβο βούτυρο
2 γεμάτες χούφτες πλατύφυλλο μαϊντανό, κομμένο
455 γραμμάρια ταλιατέλες με παντζάρι
αλάτι & φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ.πέστο
Οδηγίες:
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα πολύ ζεστό, με παχύ πάτο τηγάνι και αμέσως προσθέστε τα μύδια και το σκόρδο. Σκεπάστε με ένα καπάκι και κουνήστε για περίπου 20 δευτερόλεπτα - θα τσιτσιρίζει με μανία. Μετά προσθέστε το λευκό κρασί. Αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε τα στη δυνατή φωτιά για περίπου 1-2 λεπτά. Έτσι τα μύδια θα ανοίξουν μόνα τους (πετάξτε αυτά που έχουν παραμείνει κλειστά). Προσθέστε το βούτυρο και τον μαϊντανό και απομακρύνετε από τη φωτιά.
Ταυτόχρονα μαγειρέψτε τις ταλιατέλες με παντζάρια σε βραστό, αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Απαλά ανακατέψτε τις ταλιατέλες και τα μύδια, μέχρι οι χυμοί μόλις να σκεπάζουν τα ζυμαρικά, μετά δοκιμάστε για αλατοπίπερο και σερβίρετε μαζί με μια πλούσια κουταλιά από πέστο από πάνω.