Τούρτα σοκολάτα με κουλουράκια πορτοκαλιού και Grand Marnier
Με το γρήγορο και εύκολο αυτό γλυκό μπορούμε να ανακυκλώσουμε όσα κουλουράκια μας έχουν μείνει από το Πάσχα με νόστιμο τρόπο. Θυμίζει πολύ το «μωσαϊκό» ή «σαλάμι» και θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Συστατικά:
200 γρ κουλούρακια ή μπισκότα
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 52%κακάο, σε μικρά κομμάτια
50 γρ βούτυρο φρέσκο
50 ml Grand Marnier
50 γρ ζάχαρη
Οδηγίες:
1. Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία λίγο πριν από το βρασμό.
2. Ρίξτε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας και το ποτό ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
3. Προσθέστε τα σπασμένα μπισκότα και ανακατέψτε καλά.
4. Λαδώστε μια ανοιγόμενη στρογγυλή φόρμα του κέικ με λίγο σπορέλαιο και γεμίστε με το μίγμα της σοκολάτας. Ισιώστε όσο μπορείτε την επιφάνεια.
5. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
6. Διακοσμήστε με το τρίμμα από το ίδιο μπισκότο ή με τριμμένο αμύγδαλο και σερβίρετε με άγλυκη σαντιγί.