Τραγανή κρέπα από πατάτα με μανιτάρια porcini και "ελίτσες" από κιμά
Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό, που απαιτεί μια κάποια δεξιοτεχνία και υπομονή, αλλά το οποίο θα σας ανταμείψει με την εμφάνισή του και τη γεύση του. Από τις συνταγές που αγαπάμε και που συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν.
Συστατικά:
για τις ελίτσες κρέατος
300 γρ. λεπτοκομμένο κιμά μοσχαρίσιο και αρνίσιο
100 γρ. ψίχα ψωμιού
2 αβγά
½ κ.γλ. πουρέ σκόρδου
30 γρ. παρμεζάνα Reggiano τριμμένη
λίγο μοσχοκάρυδο
400 ml λευκό ζωμό από μοσχάρι
200 ml νερό
3 μέτριες πατάτες
λίγο βούτυρο
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια porcini
λίγο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα της
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες:
1. Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού στο γάλα και τη στύβουμε
2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
3. Πλάθουμε μ΄ αυτή τη ζύμη "ελίτσες" και τις βάζουμε σε μια βουτυρωμένη κατσαρόλα.
3. Βράζουμε το νερό μαζί με το ζωμό και περιχύνουμε μ΄ αυτό το μείγμα τις "ελίτσες" του κρέατος. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για να βράσουν.
4. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φετούλες χρησιμοποιώντας τον ειδικό τρίφτη λαχανικών.
5. Βάζουμε τις φετούλες της πατάτας σε ένα τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο, τη μια δίπλα στην άλλη, ώστε, όταν ψηθούν, να σχηματιστεί μια πολύ λεπτή κρέπα από πατάτες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία υπολογίζοντας για κάθε συνδαιτυμόνα από μια τραγανή κρεπούλα.
6. Κόβουμε τα μανιτάρια σε πολύ λεπτές φετούλες και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι ελιάς, μια σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα της, και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
7. Βάζουμε στο κάθε πιάτο από μια τραγανή κρεπούλα πατάτας και στο κέντρο της μια κουταλιά σοταρισμένα porcini. Γύρω γύρω βάζουμε τις "ελίτσες" του κρέατος και τη σάλτσα τους χτυπημένη με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ώστε να γίνει πιο αφράτη.