BACK

Τζιγεροσαρμάς

Ο Τζιγεροσαρμάς, είναι ίσως από τους πιο νόστιμους μεζέδες με κιμά της Μακεδονίας και της Θράκης και δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το τραπέζι της Κυριακής

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

1 αρνίσια συκωταριά
μισό φλιτζάνι ρύζι ωμό
1 μάτσο κομμένα ασκαλώνια
2 κουταλάκια του γλυκού κομμένος μαϊντανός
1 κουταλάκι του γλυκού κομμένος δυόσμος
αλάτι και πιπέρι
5 αυγά
1 (ή 2) αρνίσια μπόλια
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Οδηγίες:

Για τη γέμιση, κόβετε σε κομματάκια τη συκωταριά, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσετε όλο το πλεμόνι. Τη βάζετε σε μπολ, μαζί με το ρύζι, τα ασκαλώνια, τον άνηθο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Ξεπλένετε τη μπόλια και τη βουτάτε σε ζεστό νερό για να ανοίξει κανονικά. Βάζετε τη γέμιση σε κομμάτια μπόλιας 10x10 εκ. Τα διπλώνετε προσεκτικά και τα ακουμπάτε σε ένα βουτυρωμένο σκεύος με την άκρη τους προς τα κάτω. Τα περιχύνετε με το λειωμένο βούτυρο και τα ψήνετε για 45 λεπτά στο φούρνο, σε δυνατή φωτιά.

Tips

Μπορείτε να βάλετε και συκωταριά κατσικίσια, αν προτιμάτε
Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: