Τζιγεροσαρμάς
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 04/23/2024 - 12:27
Οδηγίες:
Για τη γέμιση, κόβετε σε κομματάκια τη συκωταριά, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσετε όλο το πλεμόνι. Τη βάζετε σε μπολ, μαζί με το ρύζι, τα ασκαλώνια, τον άνηθο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ξεπλένετε τη μπόλια και τη βουτάτε σε ζεστό νερό για να ανοίξει κανονικά. Βάζετε τη γέμιση σε κομμάτια μπόλιας 10x10 εκ. Τα διπλώνετε προσεκτικά και τα ακουμπάτε σε ένα βουτυρωμένο σκεύος με την άκρη τους προς τα κάτω. Τα περιχύνετε με το λειωμένο βούτυρο και τα ψήνετε για 45 λεπτά στο φούρνο, σε δυνατή φωτιά.
Tips
Μπορείτε να βάλετε και συκωταριά κατσικίσια, αν προτιμάτε
Προέλευση:
Κατηγορία:
Εποχή: