Αντίδια και μανιτάρια με ηλιόσπορους
Συστατικά:
1 μάτσο αντίδια σγουρά
4 μικρά στρογγυλά μανιτάρια
40 γρ. ηλιόσποροι ξεφλουδισμένοι
1 λεμόνι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γλ. τριμμένο μαϊντανό
κριτσίνια ολικής αλέσεως
Οδηγίες:
1. Κόβουμε τις βάσεις των μανιταριών και σκουπίζουμε τα υπόλοιπα μέρη τους με βρεγμένο πανί. Τα χωρίζουμε στα δύο, τα κόβουμε λεπτές φετούλες και τα βάζουμε σε μια γαβάθα.
2. Τα καρυκεύουμε με λίγο αλάτι, το χυμό του λεμονιού και το μαϊντανό και τα αφήνουμε να μαριναριστούν περίπου 20 λεπτά.
3. Στο μεταξύ ψήνουμε σε ζεσταμένο φούρνο για πέντε λεπτά τους ηλιόσπορους,
4. πλένουμε καλά τα αντίδια, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα.
5. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, τα μαριναρισμένα μανιτάρια, τους ψημένους ηλιόσπορους και λάδι κατά βούλησιν.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε συνοδεύοντας τα λαχανικά με κριτσίνια.