BACK

Στο Abovo το Φαγητό του chef Νουρλόγλου θα σας μείνει αξέχαστο

Πρωτογνώρισα τον Μιχάλη Νουρλόγλου όταν ήμουν υπεύθυνη για την εκπομπή του Τop Chef. Στο Abovo, όπου μαγειρεύει, το φαγητό  θα σας μείνει αξέχαστο.
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Από την πρώτη στιγμή που τον είδα στο πρώτο casting του Top Chef, κατάλαβα ότι είχε ό,τι  χρειάζεται ένας σεφ για να γίνει επιτυχημένος, δηλαδή όρεξη για δημιουργία, φαντασία και τελειομανία. Μα πάνω από όλα ήταν προικισμένος με το μοναδικό χάρισμα της νοστιμιάς. Τον πίστεψα και τον υποστήριξα με πάθος.
 Ο Μιχάλης είναι ένας πραγματικός δημιουργός απολαύσεων και το Abovo ο τόπος όπου θα χαρείτε την μαγειρική του τέχνη.   Έχει ήδη πάρει τον πρώτο του Σκούφο, αλλά αν με ρωτάτε, σίγουρα θα αποκτήσει στο μέλλον και αστέρι Michelin.

Κάθε φορά που δοκιμάζω τις γεύσεις του, δικαιώνομαι και με το παραπάνω.  Έτσι νοιώθω σήμερα όταν τρώω ένα ακόμα τέλειο δείπνο από τα χεράκια του μέσα στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του Abovo με  τα  γκαρσόνια όλα απίστευτα εξυπηρετικά και τη μουσική να βοηθάει να απογειωθεί κι άλλο η απόλαυση. H λίστα κρασιού,  που έχει επιμεληθεί ο Θοδωρής Λέλεκας, είναι εξαιρετική για τα γούστα κάθε οινόφιλου. 

ταρτάρ μοσχαριού


Ξεκινήσαμε  με το ταρτάρ μοσχαριού, ένα πιάτο που κάθε του μπουκιά ήταν και μια έκρηξη γευστικότητας. Το παγωτό με μουστάρδα, που συνοδεύει το ταρτάρ,  είναι φτιαγμένο με την  γευστική μαεστρία του Μιχάλη.  Τα ψωμάκια που συνοδεύουν το δείπνο είναι από αυτά που θα ήθελες για χάρη τους να σταματήσεις κάθε δίαιτα γλουτένης.



 καπνιστό χέλι με άγρια χόρτα, σάλτσα εσπεριδοειδών και παντζάρι

 

Δοκιμάστε οπωσδήποτε  το καπνιστό χέλι με άγρια χόρτα, σάλτσα εσπεριδοειδών και παντζάρι σε διάφορες μορφές. Αυτό το πιάτο είναι ένας ύμνος στα εκλεκτά  Ελληνικά  προϊόντα! Εδώ επιβεβαιώνεται η θεωρία που πιστεύω ακράδαντα ότι η εμφάνιση ενός πιάτου μπορεί να είναι και μοντέρνα αλλά συνάμα και απόλυτα γευστική.






Για σαλάτα συνιστώ την πικάντικη με τραγανά λαχανικά, γαρίδες και σάλτσα wasabi! Ο σολομός συνδυασμένος με μια γρανίτα από wasabi ένα πιάτο με φαντασία που όμως παραμένει τρομερά γευστικό. Ένα άλλο πιάτο ασύλληπτης ισορροπίας είναι το  αρνάκι sous vide με πουρέ μελιτζάνας που πραγματικά λιώνει στο στόμα .  

 

Η υπεροχή του Μιχάλη  είναι ότι μπορεί να αποδώσει υπέροχα και στα γλυκά.  Κι η αλήθεια είναι ότι είναι γεννημένος ζαχαροπλάστης. Ο σεφ έχει μαθητεύσει δίπλα στον μάγο ζαχαροπλάστη Pierre Hermé και γνωρίζει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και τα μυστικά της όσο λίγοι.  Το γλυκό που διάλεξα είναι ένα cheesecake που έγινε στην κυριολεξία μπροστά στα μάτια μου. Σαν μεγάλος ζωγράφος πάνω σε ένα κομμάτι πλεξιγκλάς, ο σεφ έρχεται και δημιουργεί μπροστά στα μάτια των εκστασιασμένων gourmedians ένα γλυκό που θα μπορούσε να είναι εξώφυλλο σε όλα τα περιοδικά γεύσης του κόσμου.




 

Πάνω σε ταλαντούχα χέρια σαν του Μιχάλη, βασίζω ήσυχη το μέλλον της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής που όσο πάει θα αυξάνεται και θα μας μαγεύει.
 

Είναι από τα ακριβά εστιατόρια της πόλης, αλλά πιστέψτε με,  πραγματικά αξίζει κάθε σεντ!  Το  Menu Degustation του Abovo κοστίζει  40 ευρώ κατ' άτομο. Είναι από τις εμπειρίες που θέλετε να τις ζήσετε. 

ABOVO

Κολοκοτρώνη 37, 1ος όροφος, Κεφαλάρι
T: 210 8015324

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις